Son Dakika Haberler

ARANAN KAN LEDA, İKİ ŞEKERLİ ve BENİ BIRAKMA RAFLARDA

ARANAN KAN LEDA, İKİ ŞEKERLİ ve BENİ BIRAKMA RAFLARDA
Okunma : 120 views Yorum Yap

 

Cihat DÜNDAR, sevilen yazar Leda Boyacı ile sizin için konuştu. İki Şekerli ve Beni Bırakma isimli kitapları ile beğeni toplayıp her kesimin kendinden parçalar barındıran eserler beklenen okunma oranının üzerine çıkarak dikkat çekerken Leda Boyacı bir çok dergi ve gazetelerin aranan konuğu haline geldi. İki Şekerli’yi yeni baskı ve yeni bir heyecanla tekrar okurla buluşturmanın mutluluğunu yaşayan Leda Boyacı hız kesmeden yeni çalışmalarına odaklanıyor.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Leda Boyacı kimdir?

Leda Boyacı 31 Mart 1984 İstanbul’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü sınıf ikinciliğiyle bitirdi. Üniversite bünyesinde çıkarılan gazetelerde haberler yaptı. 2006 yılında Haber Ajansı stajını başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı. Aynı tarihte ‘İletişim sürecinde Karikatürün Değişen İşlevi ve Gazete Karikatürlerinin Analizleri’ adlı tezi Kocaeli Üniversitesi kütüphanesinde kaynak olarak kullanılmaya başlandı.

Bir çok dizi oyuncusu ve ünlülerle röportaj yaptı. Milliyet Gazetesi TV Ekran Servisinde yazlık stajını 2006’da tamamladı. Milliyet Gazetesi Karikatüristi Sayın Ercan Akyol ile yaptığı röportaj Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 19.Genç İletişimciler yarışmasına katılım hakkı kazandı.

2016-2018 yılları arasında Yeşim Cimcöz yazı evinde yazarlık ve öykü uygulamaları üzerine eğitimler aldı. Kasım 2018’ de ilk eseri olan İKİ ŞEKERLİ hikâye kitabını çıkardı. Şubat 2019 da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Eğitim Sertifikasını aldı. Nisan 2021’ de de BENİ BIRAKMA adlı romanını ateş yayınları tarafından okurlara sunuldu.

www.ledaboyaci.com sitesinde Yaratıcı Yazarlık Atölyesinde dersler vermeye başladı. Metro 35 gazetesinde öykülerini yayınladı. Leda Boyacı isimlYouTube kanalında ise öykülerini canlı canlı seslendirmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir. İstanbul’da ikamet etmektedir.

Yazarlık hayatınız nasıl başladı? Size öncülük eden bir isim var mı?

Yazmayı çok seviyorum. Onun iyileştirici gücü olduğuna inanıyorum. Amatörce yazmaya günlük tutarak başladım ve lise yıllarında da aşk şiirleri yazdım. Daha sonra Gazetecilik bölümünü kazandıktan sonra ünlülerle röportaj yapmak ilgi alanım oldu. Ancak bu bana yetmedi ve kitap çıkarmak hayalim oldu. Gelecekte aileme ve okurlarıma kalıcı bir miras bırakmak istedim. Bu benim önceliğim oldu. Buna öncülük eden Sayın Yeşim Cimcöz Yazı evi kurucumuz ve Sevgili Yazar Eğitmenimiz Füsun Çetinel oldu. Yani aralıklarla 2 yıl eğitim alarak bu seviyeye ulaştım. Yazma niteliğimi geliştirdim.


Çevremden, olayların; sansasyonel, ironik, komik veya dramatik yönlerinden… Eğer bunlar yok ise kurgulama yoluna geçerim. Herkes yazı yazabilir ancak okunması ve kitap niteliği olması için ilgi çekici olmalı zıtlık ve değişik öğeler bulundurmalı ve bunları doğru yerde kullanmalıyız. Yoksa yazdığınızın niteliği tartışılır, ilgi çekmez ve okuru içine almaz. İnandırıcılık ve gözde canlandırma hususu da oldukça önemli.