EKRANLARIN SEVİLEN FENOMENİ KOZMETİK MARKASINI KURUYOR
Cihat DÜNDAR, sosyal medya fenomeni Aleyna Değerliyurt ile sizin için konuştu. Sosyal medya fenomeni olmanın fayda ve zararlarının konuşulduğu sohbette Aleyna Değerliyurt fenomen olmak isteyenlere tavsiyede bulundu. “ Sosyal medyaya pek güvenmesinler iki gün sonra hayatımızdan çıkabilir meslekleri ellerinde olsun.” Kendi kozmetik markasını kurmak üzere olan fenomen ve sunucu Aleyna Değerliyurt onu ekran başında görmek isteyenlere de müjdeyi verdi. “ Yeni bir televizyon programında beni görebilirsiniz.”
Öncelikle sizi tanımak isteriz. Aleyna Değerliyurt kimdir?
21 yaşındayım, Yozgatlıyım. Lisede grafik ve fotoğrafçılık okudum. Daha sonrasında bir televizyon kanalında grafiker olarak staja başladım ve staj yaptığım yerde 3 sene çalıştım. Reji, kurgu ve her bölümünde ordaydım.
Üç sene sonunda ayrıldım. Şuan üniversite ikinci sınıfta ameliyathane bölümü öğrencisiyim. Sosyal medyada blogerlık yapıyorum. Markalarla iş birlikleri yapıyorum. Şuan hayalini kurduğum kendi kozmetik markamı kurma yolunda çalışmalarıma devam ediyorum.
Sosyal medya fenomeni olmanın hayatınıza kattığı olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
Sosyalleşme ihtiyacımızı farklı kanallardan gidermeye çalışıyoruz. Gerçek yaşamdan uzaklaştıkça sanal dünyada daha çok varoluş sergiliyoruz. Sosyal medyada fenomen olmanın olumlu artıları daha çok göz önünde olmak, farklı mecralarda tanınmak çok hoş bir duygu. Fakat olumsuz yönlerine gelecek olursak göz önünde olan birini tehdit etmek ve linçlemek aşırı kolay o yüzden olumsuz yönleri daha fazla gibi.
Sosyal medya fenomeni olmasanız ne olmak isterdiniz?
İngilizce öğretmenliği hep hayalimdi. Bu konuda eğitimimi ilk üniversitem bittikten sonra kesinlikle okuyup devam edeceğim.
Fenomen olmak kolay mı?
Günümüzde eski dönemlerde el üstünde tutulan doktorluk, avukatlık, mühendislik ve öğretmenlik gibi meslekler günümüzde önemini korusa da dijital çağ mevcut pek çok alanda dönüşüme yol açtı ya da farklı iş kollarını hayatımıza kattı. İnternet çağında yeni yazılımlar, elektronik ticaret, dijital pazarlama gibi alanlarla birlikte sosyal medyaya yönelik iş kolları yükselişe geçti. Aralarında dünyanın en önemli markalarının da bulunduğu şirketler, ürünlerini sosyal medya üzerinden tanıtmaya, satışlarını bu yolla artırmaya ve marka bilinirliklerini sağlamlaştırmaya başladı. Bu işler için de blogger, YouTuber ya da son dönemde genel anlamda “influencer” olarak tanımlanan kişilerle işbirliği yapılmaya başlandı.
Bir başka deyişle, 2000’lerde blog yazarları (blogger) ile başlayan süreç, günümüzde YouTuberlar ve Influencerlar ile farklı bir boyut kazandı. Çekilen videolar ile çektirilen fotoğrafların beğeni ve görüntülenme sayıları milyonlara ulaştı. Belli kitleleri etkileyen, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları ürünler adeta yok satan bu isimler, markalarla yaptıkları işbirliğinden hatırı sayılır miktarda gelir elde eder hale geldi. Bu yüzden sosyal medyaya pek güvenmesinler iki gün sonra hayatımızdan çıkabilir meslekleri ellerinde olsun.
Sizce sosyal medya insanı sizi neden sevdi?
Biraz sıcak kanlı bir yapım var. Ayrıca her konuda paylaşım yapmaya özen gösteriyorum ve her yaştan her tarzdan takipçilere sahibim.
Bir kozmetik markasının hazırlıklarını yapıyorsunuz. Markanızın ismi için takipçilerinizden öneri alır mısınız?
Tabii ki alırım fakat çocukluk hayalimden gelen bir isim var ama sürpriz olsun.
Yeni çalışmalarınız nelerdir?
Yeni çalışmalarım yeni bir televizyon programında beni görebilirsiniz ayrıca kendi markamı kuruyorum demiştim onun yanında ufak bir kafede açabilirim.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)